top of page
Поиск
  • Фото автораАнна Брусенцова

Йога для дітей: вправи для заспокоєння


Хатха-йога для дітей представляє собою комплекс гімнастичних вправ, що сприяють зміцненню дитячого організму. «Ха» – позначає сонце, символ тепла, активності і енергії. «Тха» – місяць, холод, пасивність і гальмування. Заняття хатха-йогою фізично вдосконалюють і зміцнюють дитячий організм, допомагаючи збалансувати процеси збудження і гальмування в ньому. Це відмінний спосіб направити енергію дитини в русло оздоровлення.

Більш того, малюки набагато легше і швидше, ніж дорослі, приймають і виконують асани, освоюють техніку вправ, відчувають своє тіло, адже вони не бояться перешкод. До того ж хатха-йога дає приголомшливий заряд позитивних емоцій.

Тому якщо ви хочете приборкати невгамовну енергію дитини і направити її в потрібне русло, то цей вид фізичного навантаження підійде ідеально. Краще, якщо батьки приєднаються до занять йогою з дітьми. Тоді в сім’ї запанує гармонія, тепло, здоров’я і затишок. Детальний опис вправ хатха-йоги для дітей надамо далі.

Цей комплекс асан особливо корисний для гіперактивних дітей. Також його варто практикувати, коли малюк чимось спантеличений, не може заснути, закочує істерики. Послідовність дій у цьому комплексі така:

  • Бджілка. Дитина робить глибокий вдих, після чого опускається на коліна і заводить руки за спину. Видихаючи, опускає голову вниз і дзижчить, як бджілка.

  • Поза котика. Стоячи рачки, глибоко дихає і вигинає хребет.

  • Хмара. Сидячи в позі лотоса, глибоко вдихаючи і видихаючи, малюк повинен представити, як всі емоції, які його мучать, йдуть вгору. Можна тягнутися вгору руками до хмар.

  • Поза дерева. Дитина стоїть прямо, дихає глибоко. Одну ногу підтискає і застигає, спираючись на п’яту іншої ноги. Руки повинні бути прямими, піднятими вгору.

  • Поза дитини. Малюк стає на коліна, згортається калачиком, руки тримає уздовж тулуба. Дихає глибоко, використовуючи весь обсяг легенів


9 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page