top of page
Поиск
  • Фото автораАнна Брусенцова

Чим корисна йога для дітей?


Почнемо з того, що дана методика відноситься до найбільш ефективних і безпечних засобів фізичної підготовки. На відміну від активних занять спортом, при яких існує ризик порушення нормального формування кісткової системи дитини, дитяча йога м’яко впливає на організм, при цьому сприяє духовному заспокоєнню.

Видима користь таких занять полягає в тому, що дитина стає врівноваженою, у неї розвивається гнучкість, спостерігається істотне зміцнення здоров’я. При цьому в дитячій йозі, на відміну від дорослої методики, не практикують читання мантр – тут увага приділяється дихальній гімнастиці, контролю над негативними емоціями, усунення фізичного напруження, а розминка з рухомими і пальчиковими іграми вчить дітей концентруватися. Тренери запевняють, що дана методика благотворно впливає на зміцнення всього здоров’я. За статистикою, діти, які відвідують секцію йоги, зазвичай дуже позитивні, спокійно реагують на будь-які обставини та життєві зміни.

Варто відзначити, що йога розвиває у дітей не тільки гнучкість і координацію рухів, але і формує правильну поставу, є відмінною профілактикою плоскостопості. Крім того, заняття йогою дуже ефективно зміцнюють внутрішні органи – оптимізують обмінні процеси в організмі, допомагають стабілізувати роботу шлунково-кишкового тракту, боротися із зайвою вагою.


3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page