top of page
Поиск
  • Фото автораАнна Брусенцова

Консультація для вихователів на тему: «Хатха - йога для дошкільнят»

Обновлено: 27 апр. 2020 г.


Усе найкраще, що є в нашому суспільств, ми прагнемо віддати дітям. Сьогодні вони складають майже третину населення Землі, і турбота про їхнє майбутнє є одним з основних завдань держави.

Здоров'я дітей - це майбутнє країни. Однак здоров'я не існує саме по собі, його потрібно постійно зміцнювати, зберігати і покращувати. У сучасному світі, при такій екології та соціальних умовах неухильно зменшується число здорових дітей, зростає число дітей, які страждають на захворювання серцево судинної системи, органів почуттів і опорно-рухового апарату.

За результатами медичного огляду дітей в нашому дитячому садочку, ми виявили значну кількість дітей, що мають порушення постави, сплощення стопи, плоскостопість (кількість дітей з цим діагнозом збільшувалася рік у рік). Ми шукали шляхи роботи з профілактики та корекції постави і плоскостопості і вирішили звернутися до хатха-йоги.

Гімнастика з елементами хатха-йоги доступна дітям дошкільного віку. На відміну від інших фізичних вправ, що має динамічний характер, в гімнастиці хатха-йоги, основна увага приділяється статичній підтримці поз. Їх виконання вимагає плавних, осмислених рухів, спокійного ритму і надає організму помірного навантаження.

Хатха йога - поєднання фізичних вправ на розслаблення і дихальної гімнастики. Доступність системи в тому, що виконання фізичних вправ не вимагає ніякого додаткового обладнання, крім килимка, і спеціальних вправ.

Заняття хатха-йогою для дітей - це профілактика сколіозу, астми, простудних захворювань. Діти стають спокійнішими, добрішими, у них з'являється впевненість у своїх силах. Йогівські вправи вимагають особливої ​​зосередженості, це розвиває у дітей увагу і посидючість, організованість, уяву, вольові якості дітей. Поліпшується кровообіг, нормалізується робота внутрішніх органів, організм очищається від шлаків, знімається втома, зміцнюються слабкі м'язи, розвивається гнучкість, поліпшується постава.

Більшість вправ в хатха-йозі природні, фізіологічні. Вони копіюють пози тварин, птахів, певні положення людей, предмети. Використання знайомих образів тварин, птахів допомагають дітям уявити ту чи іншу позу (будять фантазію і уяву).

Хатха-йога проводиться на основі взаємної довіри, розуміння і інтересу, з урахуванням індивідуальних особливостей і можливостей дітей.

Головне завдання оздоровчої гімнастики: формування навичок здорового способу життя та зміцнення здоров'я дітей.


0 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page